Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Η ιδέα για την ίδρυση αυτού του συλλόγου,προήλθε αφού είχαν προηγηθεί κάποια ατυχή γεγονότα σε οικογένειες συναδέλφων που τους ανέτρεψε βάναυσα όλη τη ζωή.
Εκτός από το συναισθηματικό κενό που επιφέρει ένα τέτοιο γεγονός δημιουργούνται  επίσης και οικονομικά προβλήματα τα οποία λόγω των καιρών γίνονται όλο και ποιο δυσβάστακτα.
Για το σκοπό αυτό αποφασίσαμε μία παρέα συναδέλφων να δημιουργήσουμε ένα μηχανισμό έστω μικρό για την αρχή  ο οποίος θα μπορεί να να συνδράμει υλικά αλλά και ηθικά στον πάσχοντα συνάδελφο και στην οικογένεια του.Στην ουσία δημιουργήσαμε ένα κουμπαρά ο οποίος θα τροφοδοτείται από τις συνδρομές των συναδέλφων. Ο κουμπαράς αυτός λοιπόν για ευνόητους έπρεπε να έχει κάποια νομική μορφή,  η ποιο απλή νομική μορφή που μπορέσαμε να σκεφτούμε ήταν ένας σύλλογος.Ο σύλλογος αυτός για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα εξ΄αρχής δεν είναι ούτε ασφαλιστικό ταμείο ούτε ασφαλιστική εταιρεία για να είναι πάντα παρών .Το πώς θα λειτουργεί αυτός ο μηχανισμός περιγράφεται στο προσχέδιο του καταστατικού ή και στο  ίδιο το καταστατικό.
όσοι ξεκινήσαμε αυτό το εγχείρημα ξέραμε εξ΄αρχής ότι ήταν λίγο τρελό αλλά είπαμε να το προσπαθήσουμε και εάν αποτύχει οι σίγουρα οι επόμενοι θα μελετήσουν τα λάθη μας και αποφεύγοντας τα θα πετύχουν το σκοπό τους.
Ελάτε όλοι λοιπόν συνοδοιπόροι στη τρέλα μας και που ξέρετε ίσως βγει κάτι καλό.

Όλα μπορούν να γίνουν αρκεί να το πιστέψουμε.

Περικλής Κωνσταντάρας
(προσωρινός πρόεδρος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου